jueves, 28 de noviembre de 2013

Tipus de xarxes i les seves classificacions.

  • Què és una xarxa?

És un conjunt d'ordinadors connectats entre si per mitjans físics que permeten així l'intercanvi de dades i compartir recursos del sistema. Cal aclarir que no és necessari que tots els ordinadors estiguin funcionant perquè existeixi una xarxa, però és recomanable que ho estiguin per treure el seu màxim profit.

  • Connexions de xarxes
- Connexions físiques: 

Les connexions físiques permeten als ordinadors transmetre i rebre senyals directament. També estan definides pel mig empleat (poden ser cables fins a satèl·lits) per transmetre el senyal, per la disposició geomètrica dels ordinadors i per mètode usat per compartir informació.
    
-Connexions lògiques o virtuals:

 Les connexions lògiques o virtuals permeten intercanviar informació a les aplicacions informàtiques. 
 Són creades pels protocols de xarxa i permeten compartir dades a través de la xarxa entre aplicacions corresponents a ordinadors de diferent tipus, algunes connexions lógiques empren programari de tipus  client-servidor i estan destinades principalment a compartir arxius i impressores.

  • Tipus de xarxes:

- Xarxa d'Área Àmplia o WLAN (Wide Area Network): 

 La xarxa Wlan cobreix àrees de treball disperses en un país o diversos i en continents. Per aconseguir-ho es necessiten diferents tipus de mitjans: satèl·lits, cables, ràdio...

- Xarxa d'Área Metropolitanao MAN (Metropolitan Area Network):

 La xarxa Man té cobriment en ciutats senceres o parts de les mateixes. El seu ús es troba concentrat en entitats de serveis públics com a bancs.

- Xarxa d'Área Local o LAN (Local Area Network):

 La xarxa Lan permet la interconnexió des d'unes poques fins a milers d'ordinadors a la mateixa area de treball com per exemple un edifici. Són les xarxes més petites que abasten d'uns pocs metres a uns pocs  quilòmetres.


  • Tipologies de Xarxes:

- Xaxa d'Anell:

  La xarxa d'Anell els ordinadors es connecten en un circuit tancat formant un anell per on circula la informació en una sola adreça, amb aquesta característica permet unir un control de recepció de missatges, però si l'anell es talla, els missatges es perden.


- Xarxa Bus

El seu funcionament és similar a la xarxa d'anell, permet connectar els ordinadors en xarxa en una línia amb la finalitat de poder identificar cap a qual de tots els ordinadors esta triant.


- Xarxa d'Estrella

Aquí un ordinador fa la funció de Servidor i se situa en el centre de la configuració i tots els altres ordinadors de treball es connecten a ell.



0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review